לאחר הבציר כדאי לעשות מספר דברים:
מאחר ובכרמי איכות מקובל להצמיא את הגפנים (עקת יובש) בכדי להגיע לאיכות יין גבוהה – מומלץ להגביר השקיה בכדי לתת לגפנים זמן להתאושש מהעקה שהם חוו.
בכרמים רבים ההשקיה מתחילה מאוחר בעונת הגידול – ולא מספיקים לתת דשן לפני הבוחל. לאחר הבוחל מקובל שלא כדאי לדשן. לכן דישון סתווי בכרמי איכות מומלץ.
בנוסף לאי דישון בעקבות פתיחה מאוחרת של המים, בכרמי איכות רבים – לא מספיקים להגמיע קונפידור (ודומיו) כנגד הכנימה הקמחית (60 יום מבציר). בכרמים אלו מומלץ לשקול שימוש בהגמעה סתווית של קונפידור (נשאר לעונה הבאה).
סקר וירוס- זהו הזמן לבדוק האדמות עלים. כדאי לסמן את הגפנים, לשלוח למעבדה גפנים חשודות – ולעקור גפנים נגועות. חשוב מאוד לבצע את העקירה בכדי למנוע את ההתפשטות של וירוס קיפול העלים. מקובל שעד נגיעות של 5% כדאי לבצע עקירה.
.

בתמונה כרם של קברנה פרנק שלנו בסיום בציר 2022
Kommentarer